“Kawan Dia Relax Je Tercagat Dekat Belakang Tu” – Tindakan Anggota Polis Ini Dapat Pujian, Tapi Tingkah Laku Kanak Kanak Ini Mencuit Hati Warganet

Sejak minggu lalu, warganet kec0h di laman maya apabila kembali mengikuti perkembangan terbaru mengenai kejadian basikal lajak yang berlaku beberapa tahun lalu di selatan tanah air. Pelbagai cadangan yang dilontarkan wargamaya. Hebat mereka seperti inspektor dan peguam semuanya.

Sebagai seorang marhaen yang berada diluar, biarlah hakim yang lagi bijaksana memberikan keputusan yang sebaiknya. Namun begitu, demi mengelakkan kejadian sebegini berulang, adalah elok sekiranya dapat dilakukan sesuatu.

Kanak kanak yang dalam usia sebegitu sebolehnya tidak dibiar bermain basikal lajak di jalan raya. Lebih lebih lagi basikal lajak yang telah dimodifikasi.

Seperti untuk mengelakkan dari perkara yang sama berulang, sekumpulan anggota polis ini telah bertindak ‘menah4n’ seperkumpulan kanak kanak yang bermain basikal di tepi jalan. Video terbabit telah dimuat naik seorang pengguna Tiktok yang dikenali sebagai Pak Jabit.

Berikut sebahagian dari tangkap layar video berkenaan.

“Kawan dia yang lain relaks je duk berdiri tercagat dekat belakang”

Klip video tersebut boleh ditonton di sini, Pak Jabit.

Namun apa yang mencuit hati warganet adalah, salah seorang dari kanak kanak terbabit dilihat telebih ’em0si’. Siap dengan ‘raung@nnya’ dia men@ngis apabila salah seorang dari anggota polis terbabit berseloroh untuk membawa mereka ke balai polis berhampiran.

“Jom, bawak pergi balai nak”

Apabila menjengah ke ruangan komen, dapat dirumuskan bahawa netizen sangat menyokong tindakan anggota polis terbabit. Kata mereka, tindakan sebegitu adalah wajar untuk memberi pengajaran kepada kumpulan kanak kanak tersebut.

Lihat apa yang dinukilkan oleh warganet di bawah.

Kredit Tiktok Pak Jabit.

Apa pula pendapat anda? Sudah habis baca jangan lupa kongsi.

Perhatian: Artikel di atas hanyalah pendapat peribadi penulis dan tidak menggambarkan keseluruhan pendapat Page ini. Segala komen yang diutarakan adalah tanggungjawab peribadi. Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published.